Άννα Αντωνιάδου

Διεύθυνση| Καθοδήγηση| Διδασκαλία

Άννα ΑντωνιάδουΤην καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία στο Different Reality Dance Center αναλαμβάνει η εμπνεύστρια και δημιουργός του κέντρου χορού Άννα Αντωνιάδου.

Ας γνωριστούμε…

Είμαι η Άννα Αντωνιάδου,dance artist, χορογράφος, παιδαγωγός, spiritual embodiment coach και θεραπεύτρια. Γεννήθηκα στην Αθήνα και ξεκίνησα να χορεύω και να βρίσκομαι μέσα στον χώρο του χορού από 3 ετών. Όλη μου η ζωή είναι γεμάτη χορευτικά μαθήματα, εκπαιδευτικές σπουδές, παραστάσεις, δημιουργία, έρευνα και διδασκαλία. Από την παιδική μου ηλικία αφοσιώθηκα συνειδητά στην τέχνη του Χορού σπουδάζοντας και χορεύοντας κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό. Η χορευτική μου καριέρα ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία λαμβάνοντας διακρίσεις, επαίνους, βραβεία και υποτροφίες και σε αυτή την νεαρή ηλικία επίσης ένιωσα το εσωτερικό κάλεσμα της ψυχής μου να χορέψω, να εμπνεύσω και να καθοδηγήσω τους ανθρώπους να θυμηθούν ποιοί πραγματικά Είναι, μυώντας τους στην τέχνη του Χορού.

Μια γεύση από την πορεία μου…

Το 2008,κατόπιν σπουδών με υποτροφίες, αποφοίτησα με άριστα, ως καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκης Κονταξάκη, έχοντας ολοκληρώσει, μέχρι τότε, 18 χρόνια αδιάκοπης ενασχόλησης με την τέχνη του χορού. Παράλληλα, αποφοίτησα ως παιδαγωγός και κοινωνική λειτουργός από το τμήμα Φιλοσοφίας ,Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με Παιδαγωγική κατεύθυνση, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κι έπειτα ακολούθησαν άλλα 15 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, μέχρι σήμερα, με μετεκπαιδεύσεις, παραστάσεις, δημιουργίες και διδασκαλίες σε Ελλάδα κι εξωτερικό.

Ως ανήσυχο πνεύμα με ακόρεστη δίψα για μάθηση και αστείρευτη όρεξη για αναζήτηση, συνέχισα να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου παρακολουθώντας πολυάριθμα μαθήματα, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια κλασικού, σύγχρονου,jazz ,oriental dance και άλλων τεχνικών, συστημάτων και στυλ χορού. Από το 2008 και για περίπου 7 χρόνια, έχοντας ως βάση την Αθήνα, ταξίδευα συνεχώς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από εκεί στο Βέλγιο(2009,σχολή P.A.R.T.S),στην Ολλανδία(2011,N.D.T,Netherlands Dance Theater),στο Λονδίνο(2012),στην Νέα Υόρκη(2014,Ajkun ballet theater, Alvin Ailey, Peridance Center, Gibney center, Broadway dance center) και σε άλλες περιοχές ανά τον κόσμο, ύστερα από επιτυχείς ακροάσεις κι επιπλέον υποτροφίες που μου δώρισαν, για να συνεχίσω τις σπουδές, την εξάσκηση, για να χορέψω, να χορογραφήσω και να διδάξω. Είχα την χαρά και την τιμή, πέρα από τους δασκάλους μου στην Ελλάδα, που τους είμαι ευγνώμων, να γνωρίσω πάρα πολλούς άλλους δασκάλους, καθοδηγητές, χορευτές, χορογράφους (Jon Ole Olstad,Tom Weinberger,Jiri Kylian,Paul Lightfoot,Panetta,Roberto Olivan,Igal Perry,Κανελλοπούλου κ. α) και ομάδες χορού(Martha Graham Company,Gallim Company,N.DT κ. α) στα ταξίδια μου που ο καθένας έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου αφήνοντας το αποτύπωμά του στην εξελικτική μου πορεία.

H αναζήτησή μου και το ενδιαφέρον μου για επιπρόσθετη βιωματική γνώση και εξέλιξη επεκτάθηκε πέρα από τον κλασικό και σύγχρονο χορό και σε πρακτικές αυτοσχεδιασμού,contact improvisation,τεχνικής Gaga του Ohad Naharin,πολεμικών τεχνών,qigong,yoga, pilates και άλλες τεχνικές somatics και με οδήγησε πολύ γρήγορα στον χώρο της πνευματικότητας και ολιστικής υγείας. Παρακολούθησα αρκετές εκπαιδεύσεις που σχετίζονται με την χοροθεραπεία, την γυναικεία υγεία, την ολιστική ιατρική, την ρεφλεξολογία, την ψυχολογία ,την αυτογνωσία, τον διαλογισμό και την ενεργειακή θεραπεία. Το 2019 ολοκλήρωσα την εκπαίδευση Path into Light του Agni Eickerman ως ενεργειακή θεραπεύτρια και το 2020 πιστοποιήθηκα ως salt priestess παρακολουθώντας το International Salt Healing Training στο Salica Healing School.

Ως χορεύτρια συνεργάστηκα με την Ομάδα χορού της Σχολής Κονταξάκη χορεύοντας διάφορους πρωταγωνιστικούς και κύριους ρόλους καθώς επίσης συμμετείχα στην Ελλάδα και σε παραγωγές του θεάτρου Batminton, του Μεγάρου Μουσικής, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και άλλων θεάτρων, συλλόγων ,σχολών χορού και ομάδων χορού(Δαγίπολη κ. α). Στο εξωτερικό χόρεψα στο Luscent Theater στην Ολλανδία  ,ύστερα από επιτυχή ακρόαση, στα πλαίσια προγράμματος της ομάδας N.D.T (Netherlands Dans Theater)  έργα από το ρεπερτόριο των Jiri Kylian, Paul Lightfoot, Crystal Pite,Jiri Pokorny. Στην Νέα Υόρκη ,ύστερα από υποτροφία, χόρεψα για την ομάδα Ajkun Ballet Theater σε κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο περιοδεύοντας σε θέατρα της Αμερικής.

Ως χορογράφος έχω χορογραφήσει για παραστάσεις σχολών χορού, video dance projects και συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ. Το 2013 δημιούργησα την πειραματική ομάδα χορού Di.Re(Different Reality) χορογραφώντας και χορεύοντας. Τελευταία χορογραφικά μου έργα είναι το ”Enlightenment” σε μουσική σύνθεση του Γ. Παπουτσή που παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2017 στο Music in Motion festival καθώς και το ”The Chance” που βιντεοσκοπήθηκε στον χώρο του Different Reality Dance Center τον Φλεβάρη του 2020.