Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Διδασκαλία : Άννα Αντωνιάδου

Άννα ΑντωνιάδουΤην καλλιτεχνική διεύθυνση – διδασκαλία στο Different Reality Dance Center αναλαμβάνει η εμπνεύστρια και δημιουργός του κέντρου χορού Άννα Αντωνιάδου.

 Η Άννα γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να χορεύει 3,5 ετών. Είναι αριστούχος απόφοιτος(2008) της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκης Κονταξάκη ,όπου σπούδασε με υποτροφία ,και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας ,Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με Παιδαγωγική κατεύθυνση της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα μαθήματα, συνέδρια και σεμινάρια   (κλασικού,σύγχρονου,jazz και ανατολίτικου χορού, contact improvisation και πρακτικών αυτοσχεδιασμού, τεχνικής Gaga του Οhad Naharin, πολεμικών τεχνών, yoga, pilates, χοροθεραπείας, υγείας, ρεφλεξολογίας, ψυχολογίας ,αυτογνωσίας, διαλογισμού, ενεργειακής θεραπείας κ.α) σε summer schools και studio της Αμερικής (Αlvin Ailey, Broadway Dance center, Peridance center, Gibney Center κ.α), στο Βέλγιο( σχολή P.A.R.T.S), στην Ολλανδία, στην Ελλάδα με διάφορες ομάδες ,καταξιωμένους χορογράφους ,καθηγητές  και καθοδηγητές όπως Μartha Graham Company, Gallim Company, Igal Perry, Panetta, Jon Ole Olstad, Roberto Olivan, Tom Weinberger, Kανελλοπούλου κ.α. Τον Μάϊο του 2019 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της ως ενεργειακή θεραπεύτρια παρακολουθώντας το σεμινάριο της παράδοσης του Agni Eickerman ”Path into Light” και το 2020 πιστοποιήθηκε και από το Salt healing school της Salica Geiger.

Ως χορεύτρια συνεργάστηκε με την Ομάδα χορού της Σχολής Κονταξάκη χορεύοντας διάφορους πρωταγωνιστικούς και κύριους ρόλους καθώς επίσης συμμετείχε στην Ελλάδα και σε παραγωγές του θεάτρου Batminton, του Μεγάρου Μουσικής, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και άλλων θεάτρων, συλλόγων ,σχολών χορού και ομάδων χορού(πχ.Δαγίπολη). Στο εξωτερικό χόρεψε στο Luscent Theater ,ύστερα από επιτυχή ακρόαση, στα πλαίσια προγράμματος της ομάδας N.D.T (Netherlands Dans Theater) στην Ολλανδία έργα από το ρεπερτόριο των Jiri Kylian, Paul Lightfoot, Crystal Pite,Jiri Pokorny. Στην Ν.Υόρκη ,ύστερα από υποτροφία, χόρεψε για την ομάδα Ajkun Ballet Theater σε κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο περιοδεύοντας σε θέατρα της Αμερικής.

Ως χορογράφος έχει χορογραφήσει για παραστάσεις σχολών χορού, video dance projects και συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ. Το 2013 δημιούργησε την πειραματική ομάδα χορού Di.Re(Different Reality) χορογραφώντας και χορεύοντας. Τελευταία χορογραφικά έργα της είναι το ”Enlightenment” σε μουσική σύνθεση του Γ.Παπουτσή που παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2017 στο Music in Motion festival καθώς και το ”The Chance” που βιντεοσκοπήθηκε στον χώρο του Different Reality Dance Center τον Φλεβάρη του 2020.

 Διδάσκει κλασικό μπαλέτο, ρεπερτόριο, σύγχρονο χορό ,κινησιολογία ,ενδυνάμωση ,ενσυνείδητη κίνηση και αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα από το 2008 σε διάφορες σχολές χορού, πολιτιστικούς συλλόγους, studiο, summer schools .Ήταν guest teacher σε ακρόαση ομάδας της Ν.Υόρκης και σε καλοκαιρινά προγράμματα προετοιμασίας χορευτών για εισαγωγή σε επαγγελματικές σχολές και μία από τους coaches στον 1st Ηellas Youth Ballet Competition 2016. Aπό το 2015 παρουσιάζει σεμιναριακά σε διάφορες περιοχές την δική της κινησιολογική και φιλοσοφική μελέτη ”Σύνδεση –Τάση –Ολοκλήρωση” καθώς επίσης προτείνει μέσα από τα σεμινάριά της νέες προσεγγίσεις στον κλασικό χορό . Παραδίδει σεμινάρια μπαλέτου για σύγχρονους χορευτές ,ενσυνείδητης κίνησης για όλους καθώς και σεμινάρια ενεργειακού θεραπευτικού χορού και συμβουλευτικής-coaching.

Τον Οκτώβριο του 2018 ίδρυσε το κέντρο χορού Di.Re (Different Reality dance center) στην Ν.Φιλαδέλφεια Αθήνας όπου διευθύνει καλλιτεχνικά και διδάσκει.