Ταξιδεύω χορευτικά σε κλασικές παραστάσεις | Different Reality Dance Center

 

Το μάθημα ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΕ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ είναι ένα μάθημα που μας φερνει σε  επαφή με μεγάλα έργα από το ρεπερτόριο του κλασικού μπαλέτου (π.χ  Ζιζέλ, Καρυοθραύστης, Ωραία Κοιμωμένη, Μπαγιαντέρα, Δον Κιχώτης, Λίμνη των κύκνων κ.α).

  • Η προσέγγιση γίνεται τόσο σε τεχνικό επίπεδο μαθαίνοντας τα βήματα της κάθε αυθεντικής χορογραφίας, όσο και σε εκφραστικό επίπεδο εστιάζοντας στα κατάλληλα εργαλεία ερμηνείας ,ώστε να εκφραστεί με ευκολία και καθαρότητα ο κάθε ρόλος.
  • Στόχος του μαθήματος είναι η όσο το δυνατόν πιο βαθιά προετοιμασία του κάθε χορευτή, ώστε να μπορεί να κατανοήσει, να επεξεργαστεί και να χορέψει  τις ιδιαιτερότητες του κάθε κομματιού από το πλούσιο ρεπερτόριο της κλασικής τέχνης του χορού.
  • Σε κάθε μάθημα εστιάζουμε σε κάποιο απόσπασμα ενός έργου μέσα από variations(σόλο χορογραφίες),pas de deux(ντουέτα),pas de trois(χορογραφίες τριών ατόμων),pas de quatre(χορογραφίες τεσσάρων ατόμων),corps de ballet(ομαδικές χορογραφίες συνόλου).
  • Το μάθημα απευθύνεται σε όσους έχουν γνώση της κλασικής τεχνικής(μεσαίου-προχωρημένου επιπέδου) και επιθυμούν να προετοιμαστούν και να χορέψουν κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου.
  • Το μάθημα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν και εκείνοι που ίσως να μην έχουν γνώση της κλασικής τεχνικής ,αλλά επιθυμούν να εμβαθύνουν στην μελέτη της κίνησης και ερμηνείας μέσα από το κλασικό ρεπερτόριο.

Διδασκαλία: Άννα Αντωνιάδου

#ballet #balletrepertoire #pointes #classic repertoire