29/08/21:
Μπορεί να έρχεται φθινόπωρο και νέα σεζόν, αλλά δεν έχει αλλάξει ακόμη κάτι από την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τις σχολές χορού ,που ανακοινώθηκαν 14 Ιουνίου. Μέχρι νεότερης ανακοίνωσης ισχύουν τα ίδια.
  • Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι σε όσα γίνονται!
  • Δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε ότι δεν τρέχει τίποτα!
  • Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ή να ξεχάσουμε και κυρίως
  • δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τους όρους των μέτρων που συγκρούονται με την Φύση του Χορού και τον Άνθρωπο!
Με αρκετό πόνο, γιατί ναι δεν είναι εύκολη απόφαση, η αίθουσα του Different Reality Dance Center εξακολουθεί να είναι ακόμα κλειστή για όλους!
Κανένα μάθημα, καμία συνάντηση δεν μπορεί δυστυχώς με αυτές τις συνθήκες να πραγματοποιηθεί μέσα στον χώρο μας!
Τα διαδικτυακά μαθήματα και τα μαθήματα στην Φύση συνεχίζονται για όποιον επιθυμεί.
Ευχαριστώ για την κατανόηση σε μία τόσο δύσκολη αλλά συνειδητή απόφαση!
Για οποιαδήποτε νέα αλλαγή, μείνετε συντονισμένοι για ενημέρωση!
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Διεύθυνσης στις 14 Ιουνίου:

14/06/21:

Με μεγάλη θλίψη και πολύ πόνο, αλλά με πλήρη συνείδηση, ενημερώνω ότι ο χώρος του Different Reality Dance CenterΔΕΝ θα ανοίξει αύριο 15 Ιουνίου, όπως είχε ανακοινωθεί και προγραμματιστεί.

Πριν λίγες ημέρες, δόθηκε το ΟΚ και στις σχολές χορού να ανοίξουν, μετά από σχεδόν 1 χρόνο υποχρεωτικής αναστολής από το Κράτος. Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο, δεν μπορούσαν να ανοίξουν νωρίτερα μαζί με όλες τις άλλες δραστηριότητες, αλλά όπως και να έχει δόθηκε η επίσημη απόφαση για άνοιγμα την Τρίτη 15 Ιουνίου. Με πολλή χαρά λοιπόν ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και η δημιουργία νέων προγραμμάτων και όλα ετοιμάστηκαν για να βρεθούμε ξανά στην αίθουσα μας.

Σήμερα, λίγες ώρες πρίν την επανέναρξη μας, βγήκε επίσημη απόφαση του Κράτους που ορίζει νέους κανόνες λειτουργίας για τις σχολές χορού. Οι όροι δυστυχώς έρχονται σε αντίφαση με τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου χορού και σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτοί. Δεν θα αναφερθώ σε όλους τους κανονισμούς (όποιος επιθυμεί μπορεί να τους βρει και να τους διαβάσει όλους), αλλά σε δύο πολύ σημαντικά σημεία.

Το ένα αναφέρει ότι θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένοι από την σχολή οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες από Covid-19.Λυπαμαι πολύ αλλά με μία τέτοια διαδικασία καταργείται το ιατρικό απόρρητο και το κέντρο χορού δεν είναι ιατρική στατιστική υπηρεσία. Το δεύτερο σημείο αναφέρει ότι είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού self-test και υποχρεωτική η χρήση μάσκας εν ώρα μαθήματος.

Ως άνθρωπος ,θα μου επιτρέψετε να έχω την δική μου άποψη για το ζήτημα αυτό που δεν χρειάζεται να την αναλύσω. Ως επαγγελματίας όμως, επιχειρηματίας, παιδαγωγός και κυρίως δασκάλα της τέχνης του χορού που αφοσιώνομαι σε ανθρώπους και όχι άψυχα αντικείμενα, οφείλω να εκφράσω την μη αποδοχή αυτού του όρου. Δεν έχω το δικαίωμα να υποχρεώσω κανέναν να φορέσει μάσκα ή να πράξει οτιδήποτε στο δικό του σώμα για να έρθει στο μάθημα, πόσο μάλιστα να φοράει μάσκα όλη την ώρα που χορεύει. Το ότι μπορούν οι χορευτές να σκληραγωγηθούν και να αντέξουν σε δύσκολες συνθήκες, δεν σημαίνει ότι είναι και υγιές.

Όσα χρόνια σπούδαζα, μαθαίναμε ότι το πιο σημαντικό στον χορό είναι η αναπνοή. Και στα μαθήματα του κέντρου χορού το σώμα συντονίζεται μέσω της αναπνοής. Χρησιμοποιούμε την αναπνοή για να χορέψουμε, να κινηθούμε. Δεν νοείται μάθημα κίνησης χωρίς ελεύθερη αναπνοή. Κάποιος μαθητής μπορεί να ζαλιστεί ή να χάσει την ισορροπία του λόγω της μη σωστής λειτουργίας της αναπνοής και να δημιουργηθούν και πολλά θέματα υγείας. Πολύ υπεύθυνα και με σεβασμό στο κάθε άτομο, δεν θα αναλάβω την ευθύνη και ούτε θα θέσω σε όποιο κίνδυνο τους μαθητές μου. Η προαιρετική χρήση μάσκας είναι σεβαστός όρος μιας και ο καθένας μπορεί να επιλέγει υπεύθυνα για την δική του υγεία.

Ζητώ συγγνώμη από όσους με ανυπομονησία και χαρά περίμεναν να αρχίσουμε ξανά!

Τον Νοέμβριο του 2018 δημιούργησα με πολλή αγάπη μέσα από το κέντρο της καρδιάς, τον χώρο-επιχείρηση του Different Reality Dance Center για να είναι ένας χώρος αρμονικής συνύπαρξης, έκφρασης και δημιουργίας με εργαλείο τον χορό. Ήταν μία ανάγκη για μία διαφορετική πραγματικότητα και ταυτόχρονα ένα όραμα για μία διαφορετική πραγματικότητα γεμάτη Αγάπη, Ελευθερία, Ειλικρίνεια, Καθαρότητα! Βασικό στοιχείο του κέντρου χορού ήταν ο σεβασμός και η διαφάνεια στα πάντα και με αυτά γνώμονα πορευόμουν σε κάθε βήμα απέναντι στους μαθητές και το κράτος.

Σήμερα οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης του κράτους που είμαι μέρος του, συγκρούονται με τους εσωτερικούς κανονισμούς και προϋποθέσεις ύπαρξης του κέντρου χορού και με την εσωτερική φωνή της καρδιάς μου.

Οπότε ,επειδή ,ούτε επιθυμώ να λειτουργήσω αγνοώντας τις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης , ούτε όμως και να υποκρίνομαι συντηρώντας καταστάσεις που δεν πιστεύω, επιλέγω να μην δεχτώ τους όρους και να μην ανοίξει το κέντρο χορού, με όποιο κόστος για μένα προσωπικά ως άτομο και ως επιχείρηση!

Υπεύθυνα λοιπόν επιλέγω να μην συμβάλλω σε οτιδήποτε παράλογο.

Επιλέγω Ελευθερία, Καθαρότητα, Αγάπη, Ζωή!

Ευχαριστώ για την κατανόηση!

Όσοι επιθυμείτε ,μπορείτε να με βρείτε εκτός του χώρου, διαδικτυακά ή στην Φύση, στο πραγματικό μας σπίτι επικοινωνώντας στο 6976930112!

Με αγάπη 💖,

Η Διεύθυνση,

Άννα Αντωνιάδου