ΜΠΑΛΕΤΟ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ | ballet for contemporary dancers

Το μάθημα μπαλέτου για σύγχρονους χορευτές απευθύνεται στον χορευτή του σήμερα, τον σύγχρονο χορευτή, είτε είναι κλασικός χορευτής είτε ασχολείται με μοντέρνες και σύγχρονες τεχνικές ή ακόμη και διαφορετικά στυλ χορού και κίνησης.

Έχοντας ως βάση την δομή του κλασικού μπαλέτου και με σεβασμό στην καθαρή τεχνική του, το μάθημα αυτό είναι μια ολιστική προσέγγιση ως προς τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Λειτουργικότητα, αρμονία και επέκταση σε συνδυασμό με ροή και σύνδεση σώματος, πνεύματος και ψυχής είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία που συναντά κάποιος στο μάθημα. Σε κλίμα που ενθαρρύνει την αυτοπαρατήρηση, εξερεύνηση, εμπιστοσύνη και φροντίδα στον εαυτό, το μάθημα αυτό προτείνει τρόπους ισορροπίας ανάμεσα στην πειθαρχία της κλασικής τεχνικής και τις πιο απελευθερωτικές σύγχρονες πρακτικές.

Το μάθημα ,ναι μεν απαρτίζεται από ασκήσεις, αλλά μοιάζει περισσότερο με μια συνεχόμενη χορογραφία που ξεκινά συνήθως από την μπάρα και καταλήγει σε όλο τον χώρο . Ο χορευτής έχει την δυνατότητα να μαθαίνει να εκφράζεται και να αισθάνεται από μέσα προς τα έξω, χωρίς να μιμείται εξωτερικά και να εκτελεί  κινήσεις μηχανικά. Στόχος του μαθήματος είναι ο χορευτής να είναι σε θέση να  απολαμβάνει την καθαρότητα, απλότητα και ομορφιά του μπαλέτου με κάθε δυνατό τρόπο εκφράζοντας παράλληλα την μοναδικότητά του.

Στο μάθημα μπορούν να συμμετέχουν  τόσο επαγγελματίες χορευτές όσο και σπουδαστές/ ερασιτέχνες με μια προηγούμενη εμπειρία και επαφή με την κλασική τεχνική!