Το Different Reality Dance Center φιλοξενεί, μέσα στον Οκτώβριο, την Λυδία Ξουράφη και το σεμινάριό της  The Narrative Body – Το Σώμα ως Αφήγηση.
Το σεμινάριο The Narrative Body – Το Σώμα ως Αφήγηση βασίζεται στην σωματική αφηγηματική πρακτική και συνδυάζει τεχνικές από τα πεδία της αφηγηματικής θεραπείας, του κινητικού αυτοσχεδιασμού και την σωματικής εκπαίδευσης. Στόχος του σεμιναρίου αποτελεί η αναγνώριση των ιστοριών και αφηγήσεων που δημιουργούμε από μικρή ηλικία για το σώμα μας. Πως αυτές οι ιστορίες επηρεάζουν την ψυχική και σωματική μας υγεία καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας; Ποιες είναι οι αφηγήσεις που μας περιορίζουν και ποιες μας χαρίζουν δημιουργικότητα, ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση;
Σύμφωνα με την επιστημονική βιβλιογραφία υπάρχει μια διαρκής αλληλεπίδραση μεταξύ των ενσώματων εμπειριών και της δημιουργίας προσωπικών αφηγήσεων. Μία ενσώματη εμπειρία μπορεί να γίνει αφήγηση αλλά και μία ιστορία μπορεί να κατασκευάσει την ενσώματη δράση. Ο ενσώματος και ο αφηγηματικός εαυτός μοιάζουν αχώριστοι και συμπληρωματικοί. (Dings, 2019)
Η αναγνώριση των σωματικών αφηγήσεων αλλά και η δημιουργία νέων εναλλακτικών αφηγήσεων λειτουγεί ως σημείο εκκίνησης για ένα ταξίδι σύνδεσης με το σώμα μας μέσω τεχνικών όπως η ψυχοεκπαίδευση, ασκήσεις σωματικού ζεστάματος (somatic floorwork & matwork, bodily mindfulness), εικαστικά, κινητικός αυτοσχεδιασμός και αναστοχαστική ομάδα (reflection group).
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που θα ήθελαν να επεξεργαστούν την σχέση με το σώμα τους και να εξοικειωθούν με την προσωπική τους κίνηση μέσα από μία διακαλλιτεχνική και διεπιστημονική μεθοδολογία. Επίσης απευθύνεται σε άτομα που φοιτούν ή εργάζονται στα πεδία της ψυχικής-σωματικής υγείας και των τεχνών τα οποία θα ήθελαν να εξελίξουν τα εργαλεία της δουλείας τους μέσα από μία mind-body προσέγγιση.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Η Λυδία Ξουράφη είναι performer/mindbody practitioner και ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια με έδρα την Αθήνα. Σπούδασε θέατρο με κατεύθυνση το σωματικό θέατρο (ΕΚΠΑ – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, CISPA.dk, Stockholm University of the Arts) και εργάστηκε στην Ελλάδα και τη Σουηδία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις κοινωνικές επιστήμες και τετρατετούς εκπαίδευσης στην αφηγηματική-συστημική ψυχοθεραπεία (MSc Lund University – Σουηδία, Logo Psychis – Institute of Education and Research in Systemic Psychotherapy). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, improvisation, somatics, ακροβατικών, performance, σκηνοθεσίας και σύνθεσης με πολλές καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες όπως η Άρτεμις Λαμπίρη, Βαρβάρα Βαρδάκα, Χριστίνα Καρπούζου, Άννα Αντωνιάδου, Matan Levkowich, Sara Erlingsdotter, Αλέξης Αλάτσης, Μαρία Κονομή κ.α. Η πρακτική της επικεντρώνεται σε σωματικές, πολυμεσικές και τοποεϊδικές τεχνικές της παραστατικής τέχνης και στην σύνδεση κινητικών πρακτικών με την ψυχολογία. Σχεδιάζει και υλοποιεί έργα παραστατικών τεχνών (The Sky has Not Fallen, Yet – Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Testa: IDs in transition –6th Zante Dance Festival, Compartments Dance Festival 2022 ADVP13/Promenade Bageion, The Precariat MEME gallery – PPLG conference 2019, Us, Joints KET 2019) και μαθήματα κινητικού αυτοσχεδιασμού, σωματικής συνειδητότητας και σωματικού θεάτρου (Mind Body LAB) ενώ εργάζεται ως δημιουργός και performer (Riscus Group Theatre, Trial & – Performing Arts, Project Otherness, Teater Interakt). Το 2020 δημιούργησε το έργο video dance-performace «Adult Me» σε συνεργασία με την ομάδα Riscus Theatre Group, το οποίο κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Best Digital Experience» στο Stockholm Fringe Festival 2022

 

ΠΟΤΕ: Σάββατο 21/10: 11:00-14:00 Κυριακή 22/10: 11:00-14:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ώρες(3 ώρες/ημέρα)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 110 ευρώ( ολόκληρο το σεμινάριο), 90 ευρώ(Early bird μέχρι και 9/10)

❗ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ❗

( Η κράτηση θέσης ολοκληρώνεται με εξόφληση ολόκληρου του ποσού συμμετοχής στο σεμινάριο. Η εξόφληση γίνεται είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα κατόπιν επικοινωνίας, είτε από κοντά στο κέντρο χορού με προγραμματισμένο ραντεβού μέχρι 18/10!)

☎️ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ|ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ|ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  6946069448, 6976930112/ [email protected]

ΠΟΥ: Different Reality Dance Center – Κέντρο χορού &  ολιστικής κίνησης Α. Παπαναστασίου 1,Ν.Φιλαδέλφεια,3ος όροφος( πλησίον ΗΣΑΠ Περισσού)

ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: