Μετά το επιτυχημένο σεμινάριο The Narrative body που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο η υπέροχη Λυδία Ξουράφη έρχεται ξανά στο Different Reality Dance Center,αλλά αυτή την φορά με ένα νέο σεμινάριο σωματικής αντιληπτικότητας το Renarrating bodyscapes.

Λέει η ίδια:

Θα εστιάσουμε στην σχέση της σωματικότητας μας με τους χώρους της καθημερινότητας και την διαμόρφωση του σωματικού εαυτού. Το σεμινάριο βασίζεται σε στοιχεία ψυχογεωγραφίας, σωματικού θεάτρου, αφηγηματικής ψυχολογιας και ασκήσεις bodily minfulness. Εστιάζουμε στην έννοια του τοπίου, του παιχνιδιού και της εξερεύνησης χώρων που κατοικούμε και των ιστοριών που φτιάχνουμε για αυτούς.

Πώς μπορώ να αξιοποιήσω την έννοια του χώρου για να αναπτύξω την σωματική μου συνειδητότητα και την αντίληψη του σωματικού μου εαυτού;

Απευθύνεται σε άτομα που ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας θα ήθελαν να επεξεργαστούν την σχέση με το σώμα τους και να εξοικειωθούν με την προσωπική τους κίνηση και αυτοεικόνα μέσα από μία διακαλλιτεχνική και διεπιστημονική μεθοδολογία. Επίσης απευθύνεται σε άτομα που φοιτούν ή εργάζονται στα πεδία της ψυχικής-σωματικής υγείας, του αθλητισμού και των τεχνών τα οποία θα ήθελαν να εξελίξουν τα εργαλεία της δουλειάς τους μέσα από μία mind-body προσέγγιση.

ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ SOMATIC NARRATIVE PRACTICE ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ|ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 6946069448, [email protected]

ΠΟΤΕ: Σάββατο 20/01, 12:00-17:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ώρες

ΠΟΥ: Different Reality DanceCenter – Κέντρο χορού & ολιστικής κίνησης Α. Παπαναστασίου 1,Ν.Φιλαδέλφεια,3ος όροφος( πλησίον ΗΣΑΠ Περισσού)


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ: Η Λυδία Ξουράφη είναι ψυχολόγος/ψυχοθεραπεύτρια και performer/mindbody practitioner με έδρα την Αθήνα. Σπούδασε θέατρο με κατεύθυνση το σωματικό θέατρο (ΕΚΠΑ – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, CISPA.dk, Stockholm University of the Arts) και εργάστηκε στην Ελλάδα και τη Σουηδία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην ψυχολογία και τετρατετούς εκπαίδευσης στην αφηγηματική-συστημική ψυχοθεραπεία (MSc Lund University – Σουηδία, Logo Psychis – Institute of Education and Research in Systemic Psychotherapy). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, κίνησης, performance και σκηνοθεσίας με πολλές καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες όπως η Άρτεμις Λαμπίρη, Βαρβάρα Βαρδάκα, Χριστίνα Καρπούζου, Άννα Αντωνιάδου, Matan Levkowich, Sara Erlingsdotter, Αλέξης Αλάτσης, Μαρία Κονομή κ.α. Η πρακτική της επικεντρώνεται σε σωματικές, πολυμεσικές και τοποεϊδικές τεχνικές της παραστατικής τέχνης και στην σύνδεση κινητικών πρακτικών με την ψυχολογία. Σχεδιάζει και υλοποιεί έργα παραστατικών τεχνών (The Sky has Not Fallen, Yet – Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Testa: IDs in transition –6th Zante Dance Festival, Compartments Dance Festival 2022 ADVP13/Promenade Bageion, The Precariat MEME gallery – PPLG conference 2019, Us, Joints KET 2019) και μαθήματα κινητικού αυτοσχεδιασμού, σωματικής συνειδητότητας και σωματικού θεάτρου (MindBody LAB) ενώ εργάζεται ως δημιουργός και performer (Riscus GroupTheatre, Trial& – Performing Arts, Project Otherness, TeaterInterakt). Το 2020 δημιούργησε το έργο video dance-performace «Adult Me» σε συνεργασία με την ομάδα Riscus Theatre Group, το οποίο κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Best Digital Experience» στο Stockholm Fringe Festival 2022. Τέλος, ασχολείται ενεργά με τον τομέα της έρευνας στην ψυχοθεραπεία και τις ανθρωπιστικές/κοινωνικές επιστήμες μέσω δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δες περισσότερα για την Λυδία εδώ:

http://www.lydiaxourafi.com